Matematik

Reduktion af (a^2+b+3)*(3-b)

21. september 2014 af bummelumbumbum (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal reducere udtrykket: (a^2+b+3)*(3-b)  Indtil videre har jeg gjordt følgende:

(a^2+b+3)*(3-b)

3a^2+3b+9-a^2*b-b^2-3b          -Jeg gangede alle ledene ud med hinanden

3a^2+9-a^2*b-b^2     (det er lidt rodet at se på, men jeg mener 3*a*a + 9 - a*a*b - b*b)                    

Men nu er jeg i tvivl, om jeg kan reducere mere. Det er især udtrykket "a^2*b" (a*a*b), der forvirrer mig. Har jeg gjordt noget forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det ser rigtigt ud. Det kan ikke reduceres yderligere.

        (a2 + b + 3)·(3-b) = a2·(3-b) + (3+b)·(3-b) = 3a2 - a2b + 32 -b2 = 3a2 - a2b + 9 - b2 .


Skriv et svar til: Reduktion af (a^2+b+3)*(3-b)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.