Matematik

Trekanter

21. september 2014 af Elev0393 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder jeg højden af en Vilkårlig Trekant?

A = 32B =116C=32
a=9,0 m b=15,2 m c = 9,0 m.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2014 af PeterValberg

Trigonometri...

Hvis b er grundlinjen, så kan du bestemme højden i B som:

hB = c·sin(A)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. september 2014 af mathon

                h_a=b\cdot \sin(C) = c\cdot \sin(B)

                h_b=c\cdot \sin(A) = a\cdot \sin(C)

                h_c=a\cdot \sin(B) = b\cdot \sin(A)


Svar #3
21. september 2014 af Elev0393 (Slettet)

Uhaa. Det irriterer mig, jeg ikke vidste det, da det lyder utroligt nemt. Men tak for det! :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2014 af PeterValberg

#3 Nogen gange kan det hjælpe på overblikket, hvis man laver en skitse :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Benyt,

T_{ABC}= (b \cdot c \cdot sin (A)) \cdot \frac{1}{2} = (a\cdot c\cdot sin (B))\cdot \frac{1}{2}=(a\cdot b\cdot sin(C))\cdot \frac{1}{2}


Svar #6
21. september 2014 af Elev0393 (Slettet)

Et Spørgsmål til. 

Jeg skal finde længden af siden AC(b).
Og der er angivet a = 5,2 og C = 29o. Desuden er Trekantens areal 8,4.
Hvordan kan jeg så finde slægden af siden med så lidt angivet?
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man finder så højden hb fra B på AC ved

        hb = a·sin(C)

og dermed kan siden b findes af udtrykket for arealet

        TABC = (1/2)·hb·b .


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.