Fysik
6.9 Savtakspænding
En savtakspænding stiger retlinet fra o V til Umax=600 V på tiden t=0,1s og falder derefter til 0 i løbet af en tid der kan regnes uendelig kort.
Hvordan skitserer man spændingskurven for en hel periode? Den har jeg styr på.
Beregn spændingens middelværdi og effektværdi. Effektværdien har jeg styr på. Hvordan udregner man middelværdien?
Beregn spændingskurvens formfaktor. Den burde jeg have styr på.
Svar #1
23. september 2014 af hesch (Slettet)
#0: Prøv at kigge i dine tidligere, lignende tråde.
Kom selv med et forslag.
Svar #2
23. september 2014 af multo26 (Slettet)
I 6.8 firkantkurve: Middelværdi = ∫0Tu(t)dt/T = 0
Gælder det også for en savtakspænding?
Svar #3
23. september 2014 af hesch (Slettet)
#2: Middelværdien for firkantkurven bliver ikke 0.
Se https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1519417
Middelværdien for savtakkurven bliver 300V. Prøv at tegne den, og prøv at skrive integralet op. Hvis du ikke kan se hvorfor, så spørg.
Svar #4
12. oktober 2014 af multo26 (Slettet)
Skal denne bruges
( 1 / T ) * 0∫T abs( u(t) ) dt
Hvis ja, så må du meget undskylde men jeg kan ikke regne ud hvad u(t) er?
Svar #5
12. oktober 2014 af multo26 (Slettet)
Umid= 600/2 = 300V
Er det den rigtige måde at regne den ud på?
Svar #6
13. oktober 2014 af hesch (Slettet)
#6: Ja, det er den rigtige måde. Der er ikke så meget integralregning i opgaven: Tegn i stedet kurven, og indse det. Det er middelværdien af arealerne ovenfor x-aksen (t-aksen ). Arealet af en trekant = ½*højde*grundlinie.
Skriv et svar til: 6.9 Savtakspænding
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
