Matematik

Tegn en graf for funktionen

24. september 2014 af karlabo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Opgaven lyder:  f(x)=3x^2's differentialkvotient er f'(x)=6x

a) tegn en graf for funktionen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2014 af SuneChr

Hvori består vanskeligheden?
Niveau B ?   STX 3. g ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Grafen for f går gennem origo. Indsæt funktionsværdier i intervallet [-4;4] og lav evt. et sildeben. Dette vil give dig et overblik over, hvad funktionsværdierne er for de forskellige x. Bemærk at denne parabel er symmetrisk om y-aksen.


Svar #3
24. september 2014 af karlabo (Slettet)

Vanskeligheden består i, at jeg ikke er en ørn til matematik - og jeg er i tvivl om min tankegang er rigtig. 

Jeg ville vælge at finde diskriminanten, derefter toppunktet? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2014 af SuneChr

# 3
Det er bestemt en fornuftig disposition at finde toppunktet. Følg også anvisningen i # 2.


Svar #5
24. september 2014 af karlabo (Slettet)

Men diskriminaten er jo d=b^2-4*ac

Hvad er a, b og c i denne funktion? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

a = 3, b = 0 og c = 0.
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2014 af PeterValberg

Tegn den eventuelt i GeoGebra (kan hentes gratis på nettet).

"Tegn" er måske så meget sagt, - i GeoGebra indtaster man "bare"
forskriften, så sørger programmet for resten

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
24. september 2014 af karlabo (Slettet)

så: d=3¨2-4*0*0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

d = 0 idet grafen for f kun har en rod.


Svar #10
24. september 2014 af karlabo (Slettet)

Tak! 


Skriv et svar til: Tegn en graf for funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.