Matematik

Reducer 2x(x+y)-(x+y)^2

24. september 2014 af LærkeAmalie1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,
Jeg sidder med et problem med en reducerings opgave... Jeg gør noget forkert så det ikke giver mening :/

Håber i kan hjælpe, tak på forhånd!

Opgaven lyder: 
Reducer udtrykket 2*x*(x+y)-(x+y)^2

Og reducer udtrykket (3*m*p)/(m*p+m*h)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

I den første opgave kan man sætte (x+y) udenfor parentes.

I den anden opgave kan man forkorte med m.


Svar #2
24. september 2014 af LærkeAmalie1234 (Slettet)

I den første er jeg stadig lidt itvivl.. hvordan sætter man (x+y) udenfor parentes? 

I den anden er det så:

(3*m*p)/(m*p+m*h) --> (3*m*p)/((p+h)*m) --> (3*p) / (p*h)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

1)  2x·(x+y) - (x+y)2 = (x+y)·(2x - (x+y)) = (x+y)·(2x - x -y) = (x+y)·(x-y) = ...

2) er korrekt.


Svar #4
24. september 2014 af LærkeAmalie1234 (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Reducer 2x(x+y)-(x+y)^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.