Matematik

løsning?

25. september 2014 af nani1596 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved : f(x) = x^3 - 3x^2 - 9x
a) Bestem x, så ′ f x(0) = , og bestem monotoniforholdene for .f.

det jeg har gjort indtil videre 

f'(x)=3x^2-6x-9
og så har jeg divideret med 3 så jeg har både f'(x)=3x^2-6x-9

x^2-2x-9=0 her har jeg fundet x=3 

men hvordan finder jeg den anden løsning??


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du må have lært at løse 2.-gradsligninger? Beregn diskriminant og benyt rodformlen.

        x2 -2x - 3 = 0

eller benyt, at produktet af de to rødder for den normerede 2.-gradsligning her er lig med -3 .


Svar #2
25. september 2014 af nani1596 (Slettet)

vi må ikke bruge diskriminanten, vores lærer vil have vi skal lave det på en anden måde da han mener at bruge diskriminantformlen er for let.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så må du jo lave det på en anden måde.. Udnyt for eksempel, at i et normeret 2.-gradspolynomium er produktet af r8dderne lig med konstantleddet, som jeg antydede i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2014 af mathon

i
              x2+ ax + b = 0    er såfremt der findes to to rødder α og β

                     α · β = b

                     α + β = -a

               
                    


Skriv et svar til: løsning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.