Matematik

Omskrivning af formel

26. september 2014 af LaoTseo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen

Sidder og leger med en lille afleveringsopgave som jeg er gået lidt i stå med. Er nået til en opgave der lyder følgende: A=\frac{a\cdot b\cdot c}{4\cdot R} hvor jeg så skal isolere R.

I mit hovede vil ligningen komme til at hede følgende: A·(a·b·c) = 4·R

Men det passer ingen steder hen. Nogen der kan hjælpe?

På forhånd mange tak, og god weekend


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du ikke kan klare det i hovedet, så lav mellemregningerne på papir.

Gang med R på hver side og divider med A på hver side:

        R = abc / (4A)


Svar #2
26. september 2014 af LaoTseo (Slettet)

Jeg har prøvet at lave mellemregningerne på papiret med den ligning som jeg stillede op. En af opgaverne med omskrivningen lyder: En trekant har siderne 6, 8 og 11 cm. Find R når arealet er 24cm2 (R = radius i den omskrevne cirkel) hvor jeg første gang fik 3168 cm hvilket ikke rigtig hørte hjemme nogle steder. Din ligning derimod giver et fornuftigt resultat på 5,5 (det halve af hypotenusen)

Formelomskrivning er ikke min stærke side.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er en uhyre simpel formel af formen

        A = k / R

hvor k = abc/4 .

A og R er omvendt proportionale. Derfor har man også

        R = k / A .


Svar #4
26. september 2014 af LaoTseo (Slettet)

Fantastisk! Mange tak for hjælpen. Nogen chance for lidt hjælp med at isolere b?Jeg forestiller mig noget i stil med b = a·c/4R - A men er ikke sikker


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Gang den oprindelige ligning med 4R, og divider så med ac .

        b = 4AR/(ac) .


Skriv et svar til: Omskrivning af formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.