Fysik

Mekanisk effekt

26. september 2014 af carilna (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er i gang med en opgave hvor jeg skal finde den mekaniske effekt. Der er opgivet: km/L, km/t, benzins massefylde og brændværdi samt en nyttevirkning på 25%. Er der nogen der kender fremgangsmåden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2014 af kieslich (Slettet)

Er det denne opgave?    Bestem den mekaniske effet,....


Svar #2
27. september 2014 af carilna (Slettet)

#1

Er det denne opgave?    Bestem den mekaniske effet,....

Jo det er det, har lige prøvet fremgangsmåden, men synes ikke det giver mening. Er ikke sikker på hvilken enhed man får ved at gange km/L med J/kg


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2014 af Soeffi

Du skal kende benzins brændværdi, som er ca. 57,3 MJ/L lidt afhængig af sammensætningen.


Svar #4
27. september 2014 af carilna (Slettet)

#3

Du skal kende benzins brændværdi, som er ca. 57,3 MJ/L lidt afhængig af sammensætningen.

I opgaven er brændværdien opgivet som 42.7*10^6 J/kg


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2014 af kieslich (Slettet)

#2 Der er problemer med dine enheder.

Benzinforbrug per time: B = (8,0L/100km)*110km/h = ...      L/h

Find brændværdien b = 42.7 MJ/kg for benzin

Omregn til MJ/L   b = 42.7 MJ/kg*0.75kg/L = ..... MJ/L        (densiteten for bensin)

og derefter effekten E = b*B     Husk at omregne til SI-enheder.

Mekanisk effekt = 25%*E


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2014 af Soeffi

Du har ret, brændværdien bliver 32 MJ/L.


Skriv et svar til: Mekanisk effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.