Fysik

Bestem den mekaniske effet, som bilen omsætter ved 110km/t

24. september 2014 af brianen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Sidder med en matematik aflevering og sidder fast ved et af opgaverne:
Bestem den mekaniske effekt, som blen omsætter ved 110km/t

Jeg har følgende oplysninger

En bil kører på en vandret motorvej med en konstant hastighed på 110km/h. Bilens motor omdanner 25% af energiindholdet i benzinen til arbejde, og bilen har et benzinforbrug på 8,0L pr 100km.

Hvordan skal jeg gribe det an?

Tak

Brian


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2014 af Soeffi

Mangler du ikke benzinens brændværdi?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2014 af kieslich (Slettet)

Benzinforbrug per time: B = (8,0L/100km)*110km/h = ...

Find brændværdien b for benzin og derefter effekten E = b*B     Husk at omregne til SI-enheder.

Mekanisk effekt = 25%*E


Skriv et svar til: Bestem den mekaniske effet, som bilen omsætter ved 110km/t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.