Matematik

Polynomiumer

27. september 2014 af Suneeher (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg er igang med min matematik aflevering der omhandler faktorisering af polynomiumer.
Jeg skulle til at begynde med opstille en tredjegradspolynomium vha. nogle rødder. Jeg har fået:
p(z)=a3·(z3-6z2+10z-20)

Efter dette er jeg blevet bedt om at udregne p(0)=-2
Hvor jeg så har fået: -20a3=-2 ⇔a3=1/10

Jeg har derefter så ganget min a-værdi ind i p(z) og får så:
p(z)=1/10·z3-6/10·z2+10/10·z-20/10

Er det mit endelige resultat, eller skal jeg også bruge -2 fra p(0)=-2 til noget :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2014 af kieslich (Slettet)

Forkort:   p(z) = 1/10·z3 - 3/5·z2 + z -2     endeligt svar


Svar #2
27. september 2014 af Suneeher (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Polynomiumer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.