Matematik

multiple choice

27. september 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej til alle derude. Jeg prøver at løser nogle opgaver fra multiple choice 2013.
Men der er mange, som jeg ikke kan løse. Blandt anden er der en opgave, hvor jeg beder om hjælp:
Hvilken af nedenstående påstande er forkert ?

Betragt funktionen f :[ (-π/2) , (π/4]   ----->  R er givet ved:

f(x)  =\left\{\begin{matrix} cos(x),,,,,,-\frac{Pi}{2}\leq x\leq 0 & \\ tan(x),,,,,,0\leq x\leq \frac{Pi}{4} & \end{matrix}\right.

Hvilken af nedenstående påstande er forkert ?

1) lim-->0+ f(x) eksisterer
2) f er kontinuert i x= -π/4
3) f har en størsteværdi 
4) limx--->0- f(x) = limx--->0+ f(x)
5) ligningen f(X)=0 har en lløsning
6) f(x) har mindsteværdi

Det er svært, at se hvad for en er forkert, da der kan være mange rigtige, om man vil tro, at der er også mere end en forkert. Nummer 4 er forkert, men jeg kan ikke forstå hvorfor.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4 er det eneste udsagn, der er forkert.

Man har jo

        limx→0- f(x) = cos(0) = 1

mens

        limx→0+ f(x) = tan(0) = 0.

f(0) kan ikke være defineret efter begge udtryk, så det er ikke korrekt skrevet op. Der skal være skarp ulighed ved 0 i den ene af de to grene.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2014 af Heptan

4) er forkert, fordi man når to forskellige værdier når man nærmer sig 0 fra venstre side af y-aksen og højre side af y-aksen.

Hvis man nærmer sig fra venstre side, vil man nå værdien f(x) --> 1

Hvis man nærmer sig fra højre side vil man nå f(x) --> 0

Derfor er udsagnet forkert.

De andre er sande


Skriv et svar til: multiple choice

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.