Fysik

2.47 Batteri.

28. september 2014 af multo26 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Bestem for det viste kredsløb

a) strømmenes størrelse og retning

b) klemspændingerne Uab og Ucd, samt spændingen over modstanden RG.

Batteriet ab består af 3 serieforbundne elementer, hver med E= 2,0V og Ri=1,0Ω.

Batteriet cd udgøres af to elementer, ligeledes med E=2,0V og Ri= 1,0Ω.

De viste resistanser har flg. værdier:

RE=2,0Ω RF=3,0Ω RG=4,0Ω

Hvordan gør man lige det?


Svar #1
28. september 2014 af multo26 (Slettet)

Tegning.
Vedhæftet fil:20140928_115435.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2014 af hesch (Slettet)

a)  Sæt retningspile på der 3 grene, fx alle retninger mod venstre.

Sæt spændingen i kundepunktet yderst til højre = 0V  ( reference )

Sæt spændingen i kundepunktet yderst til venstre = U, og opstil en knudepunktsligning for dette punkt.

Beregn U og benyt ohms lov til at beregne de tre grenstrømme, mm.  En negativ grenstrøm betyder, at strømmen går imod den tegnede retningspil.


Skriv et svar til: 2.47 Batteri.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.