Matematik

Regression

28. september 2014 af zaidihassan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg håber der sidder en derude, der kan hjælpe mig videre med følgende opgave:

To vækster kan beskrives ved hjælp af funktionerne f(x) = 25x + 55 og g(x) = 5 * 2,1^x

Angiv for hver af dem både den absolutte og den relative tilvækst, når x

vokser fra 20 til 22
vokser fra 32 til 34

Jeg ved ikke om jeg er startet rigtigt, men jeg er startet med at finde en absolutte tilvækst for f(22) og f(20) således:


f(x) = 25*x+55;

                        f(x) = 25 x + 55

f(22) = 25*22+55;

                          f(22) = 605

f(20) = 25*20+55;

                          f(20) = 555
605-555
                               50

Men så sidder jeg fast ved g(x), som er en eksponentiel funktion, og jeg er ikke sikker på, hvordan jeg finder frem til den relative tilvækst vha. den. 

Er der nogen der kan hjælpe?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

Absolut tilvækst g(22) - g(20)

Relativ tilvækst \frac{g(22)-g(20)}{g(20)}*100\%


Svar #2
28. september 2014 af zaidihassan (Slettet)

Tusinde tak, det var en stor hjælp!

Finder jeg den lineær relative tilvækst på samme måde som den eksponentielle?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

Formlerne i #1 gælder for alle typer funktioner, så ja


Skriv et svar til: Regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.