Fysik

Bølger

28. september 2014 af pige5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-) 

Jeg har et lille problem. Jeg har en opgave, der lyder på: 

Figuren viser to harmoniske bølger, der interferer. Graferne viser på et bestemt sted bølgernes udsving y som funktion af tiden t. 

Jeg skal så tegne den resulterende bølge. Jeg har regnet yres ud til 0,75, men hvordan tegner jeg så den resulterende bølge, så det også passer med tiden?

Håber der en, der vil hjælpe. 

Billedet af figuren er vedhæftet. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

jeg får yres til 0,25. de to bølger modarbejder hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2014 af mathon

Husk
              A\sin\left ( \omega t \right )=A\sin\left ( \omega t +p\cdot 2\frac{\pi}{\omega } \right )\; \; \; \; p\in \mathbb{Z}


Svar #3
28. september 2014 af pige5 (Slettet)

Det er også rigtigt. Min fejl! 

Men hvordan tegner jeg den? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

Som en spejling af den røde bølge. For ethvert t er den resulterende bølge summen af de to andre


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2014 af mathon

     Ifølge superpositionsprincippet skal de blot adderes.


Svar #6
28. september 2014 af pige5 (Slettet)

Tak Kieslich. :-) 

Kan du give mig ligningen for bølgen mathon, for jeg er ikke helt sikker på, hvordan jeg skal sætte mine data ind i formlen, du har sendt? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2014 af mathon

                 {\color{Blue} y=0,5\cdot \sin\left ( \frac{2\pi }{5}\cdot t \right )}

                 {\color{Red} y=-0,25\cdot \sin\left ( \frac{2\pi }{5}\cdot t \right )}

summen
                 y=0,25\cdot \sin\left ( \frac{2\pi }{5}\cdot t \right )


Skriv et svar til: Bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.