Matematik

Vektorer

28. september 2014 af Dtu1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

der eksisterer to vektorer: 

a= (-3 over 2 over 5) og b = (2 over -2 over 2)

Bestem en endhedssvektor i  a's retning og en enhedsvektor i b's retning? 

Hvordan gøres dette, tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2014 af mathon

                         \overrightarrow{a_{e}}=\frac{1}{\left | \overrightarrow{a} \right |}\cdot \overrightarrow{a}\; \; \; \; \; \; \; \; \; \overrightarrow{b_{e}}=\frac{1}{\left | \overrightarrow{b} \right |}\cdot \overrightarrow{b}             

                          \left | \overrightarrow{a} \right |=\sqrt{a{_{1}}^{2}+a{_{2}}^{2}+a{_{3}}^{2}}\; \; \; \; \; \; \; \; \; \left | \overrightarrow{b} \right |=\sqrt{b{_{1}}^{2}+b{_{2}}^{2}+b{_{3}}^{2}


Svar #2
28. september 2014 af Dtu1 (Slettet)

Tusinde tak! :) 


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.