Fysik

Atmosfærisk tryk

28. september 2014 af ehhm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Luftens densitet ved jordoverfladen er ca. 1,29 kg/m^3. Hvilken højde skulle atmosfæren have for at give et tryk på 1.013 hPa, hvis densiteten overalt i atmosfæren var 1,29 kg? 

Atmosfærens rumfang kan med tilnærmelse beregnes som h · A, hvor h er atmosfærens højde, og A er Jordens overfladeareal.

Fra tidliger opgaver har jeg fundet jordens overfladeareal, den samlede kraft hvormed atmosfæren tynger på jordoverfladen og atmosfærrens masse. Men her er jeg gået i stå.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2014 af mathon

                           

                            h\cdot \varrho \cdot g=101300\, \frac{N}{m^2}

                   \mathbf{\color{Red} h}\cdot \left (1,29\; \frac{kg}{m^3} \right ) \cdot \left (9,82\; \frac{N}{kg} \right )=\left (101300\; \frac{N}{m^2} \right )


Skriv et svar til: Atmosfærisk tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.