Fysik

Fysik opgave

30. september 2014 af overkontroversiel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Godaften studieportalen

Kan jeg få hjælp til den første opgave i dokumentet?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2014 af mathon

                     s(t)=\frac{g}{2}\cdot t^2          
                     v(t)=\frac{\mathrm{d} s}{\mathrm{d} t}=g\cdot t

                      a=\frac{\mathrm{d} v}{\mathrm{d} t}=g


Svar #2
30. september 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Aha, selvfølgelig. 

Hvad med opgave c?

Er den overhovedet mulig at beregne uden at kende boldens masse?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. september 2014 af mathon

                      h=\frac{g}{2}\cdot \mathbf{\color{Red} t}^2


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. oktober 2014 af Soeffi

Vedlagt er graferne for s-v-a/t.

I sammenstødet med gulvet opfører bolden sig som en ideal fjeder, idet den trykkes delvis flad og retter sig ud igen. Den del af graferne, der beskriver sammenstødet med gulvet er derfor sinus-formede. Hastigheden er positiv, når bolden bevæger sig opad. Accelerationen viser den resulterende kraft divideret med massen.

Ønsker man at vise farten, skal man tage hastighedens numeriske værdi. Ønsker man at vise acceleration som fartforøgelse og opbremsning, skal man finde den afledede af |v|.


Skriv et svar til: Fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.