Kemi

ligevægt

03. oktober 2014 af saganah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen som kan hjælpe med opgave 3


Svar #1
03. oktober 2014 af saganah (Slettet)

Bregund i hvilken retning lige væfte vil forskydes hvis: '

1. trykket forøges??

2. reaktionsbeholdernes volumen forøges??

3. Der tillføres H2S

4. er lavet

5. Beregn koncentrationerne af de 4 stoffer, efter at ligevægten har indstillet sig??

hjælppppp


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

Se https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1523838


Svar #3
03. oktober 2014 af saganah (Slettet)

jaa men er det så rigtigt, at den vil forskydes til venstre side??


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

Heptan har svaret på alle opgaverne i tråden linket i #1 - hvad er det, du skal have uddybet? Hvis det opgaven, der omhandler volumenændring (at volumen ændres og bliver mindre), er det, som Heptan skriver, at ligevægten vil forskydes i den retning, hvor der er færres molekyler - det vil sige mod venstre i reaktionen 

CH4 + 2H2S ⇔ CS2 + 4H2 

idet der befinder sig 5 molekyler på højre side og 3 på venstre side. 


Svar #5
03. oktober 2014 af saganah (Slettet)

så det med volumen førøgelse at den vil forskydes til venstre side

men hvad med ved tryk forøgelse


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

Nej, ved trykforøgelse vil ligevægten forskydes mod venstre. At mindske volumen er jo ligesom at øge trykket. 

Når volumen øges, mindskes trykket. Hvis man øger trykket, vil volumen øges og trykket falde, og så formindskes virkningen af indgrebet, hvilket er hele humlen i La Chateliers princip. 

I dette tilfælde vil ligevægten forskydes mod højre, når volumen øges, idet molekylerne hellere vil adskilles, da trykket bliver lavere. Det hele kan udledes af idealgasligningen og Boyle-Mariottes love.  


Svar #7
03. oktober 2014 af saganah (Slettet)

taak :) kan du hjælpe med opgave 3, hvor der til føjes et stof


Svar #8
03. oktober 2014 af saganah (Slettet)

taak :) kan du hjælpe med opgave 3, hvor der til føjes et stof


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. oktober 2014 af Heptan

#8

Jeg har besvaret spørgsmålet i: #1 https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1523838

Læser du vores svar? Jeg har ihvertfald læst dine 4 indlæg som allesammen bl.a. omhandler spørgsmål 3 :P

mathons svar: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1524033

Jeg håber du snart kan spørgsmål 3 udenad :D

Hvis der er nogle der mangler at svare på spørgsmål 3 kan der svares i det 4. indlæg, hvis man har lyst: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1524655


Svar #10
03. oktober 2014 af saganah (Slettet)

joo har læst, men har brug for hjælp til den sidste opgave i opg.3:)


Svar #11
03. oktober 2014 af saganah (Slettet)

og kan du forklare mig hvad f betyder i mathons svar


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. oktober 2014 af Heptan

Hold venligst op med at lave flere indlæg om spørgsmål 3 :(

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1524680

5.

Løs følgende ligning for x:

0,232=\frac{(c(CH_4)-x)(c(H_2S)-2x)^2}{x\cdot (4x)^4}


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. oktober 2014 af Heptan

Korrektion:

0,232=\frac{x\cdot (4x)^4}{(c(CH_4)-x)(c(H_2S)-2x)^2}


Skriv et svar til: ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.