Kemi

kemi b

03. oktober 2014 af saganah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Noge som vil hjælpe med opg 3- den med tilførelse af H2S

og den sidste opgave med koncentrationerne


Svar #1
03. oktober 2014 af saganah (Slettet)

her er opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2014 af mathon

                          \begin{array}{|c|c|c|c|c|} \hline molariteter & CH_4 & H_2S&CS_2&H_2 \\ \, &M&M&M&M\\ \hline F\o r&1&2&0&0\\\hline Efter&1-x&2-2x&x&4x\\ \hline \end{array}

og ligevægten

                                \frac{\left [CS_2 \right ]\cdot \left [H_2 \right ]^4}{\left [ CH_4 \right ]\cdot \left [H_2S \right ]^2}=0,232

                                \frac{x \cdot 4x ^4}{\left ( 1-x \right )\cdot \left (2-2x \right )^2}=0,232


Svar #3
03. oktober 2014 af saganah (Slettet)

jamen er det koncentrationerne for de 4 sstoffer?


Svar #4
03. oktober 2014 af saganah (Slettet)

skal jeg løse for x??


Svar #5
03. oktober 2014 af saganah (Slettet)

nogen som kan hjælpe?????+hasterrrrrr


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2014 af Heptan

#2

\frac{x \cdot {\color{Teal} (4x) ^4}}{\left ( 1-x \right )\cdot \left (2-2x \right )^2}=0,232

#5 Du er meget ivrig efter at lære hva'.? Det ville være en god idé at løse for x, ja, glimrende idé. Hvad får du? :D

Med venlig hilennnnnnn+=?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2014 af mathon

en teknisk parentessmutter

                             \frac{x \cdot \left (4x \right )^4}{\left ( 1-x \right )\cdot \left (2-2x \right )^2}=0,232

                             x=0,269233


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. oktober 2014 af Heptan

\frac{x \cdot \left (4x \right )^4}{\left ( 1-x \right )\cdot \left (2-2x \right )^2}=0,232

n(CS_2)=x=\mathbf{0,269233}\cdot \textbf{mol}

.........................................................................

\frac{x \cdot \left (4x \right )^4}{\left (\frac{1}{300}-x \right )\cdot \left (\frac{2}{300}-2x \right )^2}=0,232

x=0,00294046 \cdot M

n(CS_2)=xV= \mathbf{0,882137} \cdot \textbf{mol}

.........................................................................

\frac{x \cdot \left (4x \right )^4}{\left (\frac{1\cdot 0,083145\cdot 1000}{300}-x \right )\cdot \left (\frac{2\cdot 0,083145\cdot 1000}{300}-2x \right )^2}=0,232

x=0,110788\cdot bar

n(CS_2)=\frac{xV}{RT}=\mathbf{0,399741}\cdot \textbf{mol}


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. oktober 2014 af mathon

korrektion:

                               \begin{array}{|c|c|c|c|c|} \hline molariteter & CH_4 & H_2S&CS_2&H_2 \\ \, &M&M&M&M\\ \hline F\o r&\frac{1}{300}&\frac{2}{300}&0&0\\\hline Efter&\frac{1-x}{300}&\frac{2-2x}{300}&\frac{x}{300}&\frac{4x}{300}\\ \hline \end{array}

.
                                  \frac{\left (\frac{x}{300} \right )\cdot \left (\frac{4x}{300} \right )^4}{\left ( \frac{1-x}{300} \right )\cdot \left (\frac{2-2x}{300} \right )^2}=0,232

                                          x=0,99553

               \begin{array}{|c|c|c|c|c|} \hline molariteter & CH_4 & H_2S&CS_2&H_2 \\ \, &M&M&M&M\\ \hline F\o r&\frac{1}{300}&\frac{2}{300}&0&0\\\hline Efter&1,49\cdot 10^{-5}&2,98\cdot 10^{-5}&3,318\cdot 10^{-3}&1,3274\cdot 10^{-2}\\ \hline \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. oktober 2014 af Heptan

Det er en fredagsfest, nu har vi 4 resultater.

Da idealgasligningen er en antagelse, er beregingerne med stofmængdekoncentrationer vel mest korrekte, men hvorfor får man ikke samme resultat når der regnes for 

x = n(CS2)efter      og      x = [CS2]      ???


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. oktober 2014 af Heptan

Jeg får altså stadig

\frac{\left (\frac{x}{300} \right )\cdot \left (\frac{4x}{300} \right )^4}{\left ( \frac{1-x}{300} \right )\cdot \left (\frac{2-2x}{300} \right )^2}=0,232

x=\mathbf{0,882137}\cdot \textbf{mol}


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. oktober 2014 af Heptan

\large \large \begin{array}{|c|c|c|c|c|} \hline Molariteter & CH_4 /M & H_2S /M &CS_2/M&H_2/M \\ \hline F\o r&\frac{1}{300}&\frac{2}{300}&0&0\\\hline Efter&3,9\cdot 10^{-4}&7,9\cdot 10^{-4}&2,9\cdot 10^{-3}&5,9\cdot 10^{-3}\\ \hline \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Jeg skal ikke blande mig i den kemiske diskussion, men der optræder en ligning i #9 og #11 af passende matematisk indhold. Her får man

        44/3005 · x5 = 0,232 · 22/3003 · (1-x)3 ,

dvs.

        (1-x)3 = (8/300)2/0,232 · x5 ,

der let kan itereres

        xi+1 = 1 - [ (8/300)2/0,232 · xi5 ]1/3

med en løsning i 10-12 iterationer med startværdi x1 = 0 , til

        x = 0,882137

helt i overensstemmelse med #11.


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. oktober 2014 af Heptan

Du lavede ca. 3 iterationer før, og fik 0,99553, er det noget en regnemaskine el. lign. også har gjort i #9 ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

I den første udgave af #13 havde jeg glemt en parentes omkring ^(1/3) . Da jeg efterfølgende gjorde prøve, opdagede jeg, at min løsning ikke virkede og fandt så fejlen i mit udtryk. Min oprindelige værdi var 0,998983 , dvs. lidt forskelligt fra mathons værdi i #9. Jeg lavede iterationerne i Excel. Det er ganske hurtigt at kopiere en formel til celler i en kolonne. Jeg ved ikke, hvordan mathon fandt løsningen i #9. En lille tastefejl kan hurtigt vælte en stor udregning.


Brugbart svar (0)

Svar #16
04. oktober 2014 af mathon

Jeg har en fejlindtastning i #9,
så en efterregning viser,
at Heptan har helt RET
og Andersen11 har belæg
for sin tasteantagelse.

korrektion2:

                               \begin{array}{|c|c|c|c|c|} \hline molariteter & CH_4 & H_2S&CS_2&H_2 \\ \, &M&M&M&M\\ \hline F\o r&\frac{1}{300}&\frac{2}{300}&0&0\\\hline Efter&\frac{1-x}{300}&\frac{2-2x}{300}&\frac{x}{300}&\frac{4x}{300}\\ \hline \end{array}

.
                                  \frac{\left (\frac{x}{300} \right )\cdot \left (\frac{4x}{300} \right )^4}{\left ( \frac{1-x}{300} \right )\cdot \left (\frac{2-2x}{300} \right )^2}=0,232

                                          x=0,882137

               \begin{array}{|c|c|c|c|c|} \hline molariteter & CH_4 & H_2S&CS_2&H_2 \\ \, &M&M&M&M\\ \hline F\o r&\frac{1}{300}&\frac{2}{300}&0&0\\\hline Efter&3,93\cdot 10^{-4}&7,86\cdot 10^{-4}&2,94\cdot 10^{-3}&\mathbf{\color{Red} 1,18\cdot 10^{-2}}\\ \hline \end{array}


Skriv et svar til: kemi b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.