Fysik

Energi og effekt...

05. oktober 2014 af ryaan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude har regnet på 2 opgaver som jeg kan vil have svar tilbage på, altså om jeg har regnet rigtig eller om jeg ikke har, hvis jeg ikke har vil jeg gerne have lidt hjælp :)

Batteriets elektromotoriske kraft er E = 1,5 V., og dets indre resistans er Ri = 0,33 ohm. Resistorens resistans er Ry = 5,00 ohm.

a) Beregn strømmen I i kredsen.

P = (E)^2/(Ri+Ry)) --> P = (1,5v)^2/(0,33ohm+5,00ohm) = 0,4221 W. ? kan dette passe?

b) Beregn den effekt batteriet tilfører kredsen.

Pkreds = Ry/(Ri+Ry)^2*1,5^2 = 0,0782? kan dette passe?

TAK PÅ FORHÅND!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2014 af mathon

                 I=\frac{\varepsilon }{R_i+R_y}


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2014 af mathon

             P_{kreds}=\varepsilon ^2\cdot \frac{R_y}{\left (R_i+R_y \right )^2}=\left ( 1,5\; V \right )^2\cdot \frac{5,00\; \Omega }{\left ( \left ( 0,33+5,00 \right )\Omega \right )^2}=0,40\; W


Svar #3
05. oktober 2014 af ryaan (Slettet)

Ehm. angående opgave 2, er det ikke det samme jeg har fået det til, sådan ca. ?


Svar #4
05. oktober 2014 af ryaan (Slettet)

a) => 1,5/0,33+5,00 = 0,28? kan dette passe?


Svar #5
05. oktober 2014 af ryaan (Slettet)

opg b glem det, det korrekt det du har gjort :)


Skriv et svar til: Energi og effekt...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.