Matematik

Procentregning!

07. oktober 2014 af Emily1201 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Har virkelig brug for hjælp!

Frysepunktet for øl, vin og spiritus afhænger af alkoholprocenten.

Der gælder sammenhængen

Y = 36x/ 100-x

Hvor x er alkoholprocenten, og y er frysepunktet, målt i C.

A) Ved hvilken temperatur fryser snaps med alkoholprocent på 33?

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2014 af mathon

                y(x)=\frac{36x}{100-x}


                y(33)=\frac{36\cdot 33}{100-33}


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Måske skal det være

        y = 36x / (100-x)     ?

Indsæt x = 33 og beregn y .


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. oktober 2014 af LeonhardEuler

y =   36x/100 - x

Erstat x med 33 og beregn frysepunktet


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Se #1 og #2 for en mere sandsynlig udlægning af funktionsudtrykket.


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. oktober 2014 af Soeffi

Mangler der ikke et minus...y = 17 ºC?


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er meget sandsynligt. Jvf. denne tråd https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1319312


Svar #7
07. oktober 2014 af Emily1201 (Slettet)

Tusind tak venner! :)

Svar #8
07. oktober 2014 af Emily1201 (Slettet)

#5
Mangler der ikke et minus...y = 17 ºC?

Kan ikke lave det der tegn ved C men hvorfor er y = 17?

Brugbart svar (1)

Svar #9
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Vi spørger, om opgaven er formuleret korrekt, om det ikke snarere skal være

        y = -36x / (100-x)


Svar #10
07. oktober 2014 af Emily1201 (Slettet)

Jo! Så den slet ikke men jo der skal være et minus foran!
:)

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Så indsæt x = 33 og beregn y.


Svar #12
07. oktober 2014 af Emily1201 (Slettet)

#11
Det er præcis det jeg har problemer med... Ved ikke hvordan det hele skal stå osv :((

Brugbart svar (0)

Svar #13
07. oktober 2014 af Soeffi

Du har formlen

y=-\frac{36\cdot x}{100-x}\;^o C=-\frac{36\cdot 33}{100-33}\;^o C=-\frac{1188}{67}\;^o C=-17,7\;^o C

Du skal selvfølgelig vide om de 33 % skal indsættes i formlen som 0,33; 33% eller 33. Her er det en fordel at kende facit nogenlunde fra fysiktimen. Husk enheder.


Svar #14
07. oktober 2014 af Emily1201 (Slettet)

#13

Hvilken vil være den mest korrekte at sætte ind? :)

Brugbart svar (0)

Svar #15
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er opgivet, at x er alkoholprocenten. Når alkoholprocenten så er 33, er x = 33 .


Svar #16
07. oktober 2014 af Emily1201 (Slettet)

#13

Så forstod jeg det!!

Skriv et svar til: Procentregning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.