Matematik

Hvordan isolere man?

08. oktober 2014 af whaaaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej ved i hvordan man isolere i en formel? (fx en bogstav)

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2014 af mathon

…som du lærte i folkeskolen.

Svaret kan ikke blive meget bedre, når du ikke giver specifik oplysning.

Du må repetere det aritmetiske hierarki.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2014 af Akademisk (Slettet)

eksempel skal vi isolere "a" i 2a + 5 = b

2a + 5 = b

2a = b-5

2a/2=b-5/2

a=b-5/2

Er det dette, som du er i tvivl om, eller?


Svar #3
08. oktober 2014 af whaaaa (Slettet)

Det mere hvis man skal isolere T 

A=k*c*M/T+1

#2

eksempel skal vi isolere "a" i 2a + 5 = b

2a + 5 = b

2a = b-5

2a/2=b-5/2

a=b-5/2

Er det dette, som du er i tvivl om, eller?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2014 af mathon

         A = k·c•M/T+1
   skal det læses
                                           A=\frac{k\cdot c\cdot M}{T+1}
                 eller
                                            A=\frac{k\cdot c\cdot M}{T}+1   ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2014 af mathon

Hvis
                   \frac{k\cdot c\cdot M}{T+1}=A                         

                   \frac{T+1}{k\cdot c\cdot M}=\frac{1}{A}

                   T+1=\frac{k\cdot c\cdot M}{A}

                    T=\frac{k\cdot c\cdot M}{A}-1

                   


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2014 af mathon

Hvis                 

                   \frac{k\cdot c\cdot M}{T}+1=A

                   \frac{k\cdot c\cdot M}{T}=\frac{A-1 }{1}

                   \frac{T}{k\cdot c\cdot M}=\frac{1 }{A-1}

                   T=\frac{k\cdot c\cdot M }{A-1}


Skriv et svar til: Hvordan isolere man?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.