Matematik

Trigonometri

09. oktober 2014 af LivaAaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

hejsa. 

Hvis man har en retvinkel trekant, og man kender den modstående side som er 10,3, og skal beregne hypotenusen, skal man så ikke gøre sådan her:

\sin(v)=\frac{mod}{hyp}

hypo=\sin90*10,3

Jeg siger sin 90, fordi jeg ved at én af vinklerne er 90grader, da det er en retvinkel trekant. Men er min beregning forkert, eller hvad ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2014 af mathon

Den er forkert. 
v er en spids vinkel.

                                          hyp=\frac{mod}{\sin(v)}


Svar #2
09. oktober 2014 af LivaAaa (Slettet)

ja okay, mange tak for det :-) 


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.