Matematik

Polynomier

09. oktober 2014 af poet (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har lige én opgave til jeg skal have hjælp til! Jeg har vedhæftet den. 


Svar #1
09. oktober 2014 af poet (Slettet)

Mener at man skal faktorisere det, men hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2014 af mathon

a)   

               p_1(x)=ax^2(x+2)(x-5)

               p_2(x)=ax(x+2)^2(x-5)

               p_3(x)=ax(x+2)(x-5)^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2014 af mathon

b)

             p(x)=a(x+3)(x-2)(x-4)         gennem (1,24)

             p(1)=a(1+3)(1-2)(1-4)=24

                             p(1)=a\cdot 4\cdot (-1)\cdot (-3)=24

                             a=2
   hvoraf
              p(x)=2(x+3)(x-2)(x-4)=2x^3-6x^2-20x+48


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

b)

        p(x) = a·(x+3)·(x-2)·(x-4)

og bestem a ud fra oplysningen    p(1) = 24 , dvs

        24 = a·(1+3)·(1-2)·(1-4)


Svar #5
09. oktober 2014 af poet (Slettet)

Det forstår jeg ikke. Når jeg tegner dem ind i mit program, så kommer der ingen graf frem :/


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

I Opg a) skal du vælge en værdi for a, der ikke er 0, for eksempel a = 1 .


Svar #7
09. oktober 2014 af poet (Slettet)

Mange tak! :)


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.