Fysik

Opdrift

09. oktober 2014 af kdmemkmd (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Er der nogen som vil hjælpe?

et lod har massen 100 g. Når loddet sænkes ned i vandet er opdriften på loddet 0,36 N.

Hvad er densiteten af det matriale loddet er lavet af?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at opdriften er lig med tyngden af den fortrængte væskemængde. Loddet fortrænger et rumfang vand svarende til rumfanget af loddet. Ved at dividere opdriftens størrelse med g, finder man massen af den fortrængte mængde vand, og ved at dividere vandmassen med vands densitet, finder man rumfanget af den fortrængte vandmængde, og dermed rumfanget af loddet. Divider nu loddets masse med loddets rumfang for at finde loddets densitet.

      ρlod = mlod / Vlod = mlod / Vvand = mlod / (Fop/g/ρvand) = (mlod · g / Fop) · ρvand .


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2014 af mathon

      Opdriften = tyngden af den fortrængte væksemængde

              0,36\; N=V\cdot \rho \cdot g

              0,36\; N=V\cdot\left ( 1000\; \frac{kg}{m^3} \right ) \cdot \left (9,82\; \frac{N}{kg} \right )=V\cdot \left ( 9820\; \frac{N}{m^3} \right )

              V=\frac{0,36\; N}{9820\; \frac{N}{m^3}}=3,666\cdot 10^{-5}\; m^3=36,66\; cm^3

              \rho _{lod}=\frac{100\; g}{36,66\; cm^3}=2,76\; \frac{g}{cm^3}


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Til 2 dec. finder man

        ρlod = (mlod · g / Fop) · ρvand = 0,1kg · 9,82m/s2 / (0,36N) · ρvand = 9,82/3,6 · ρvand = 2,73 · ρvand

med

        ρvand = 1,00 g/cm3 .


Skriv et svar til: Opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.