Matematik

bestem tallene a, b og c

10. oktober 2014 af uddannelseervigtigt - Niveau: B-niveau

et andengradspolynomium f er bestem ved f(x) = ax2 + bx + c
det oplyses, at f har nulpunkterne -2 og 4, samt at f(1) = 4,5
bestem tallene a, b og c

sidder virkelig fast og kan ikke komme videre... plis hjælp! det haster virkelig meget


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2014 af SuneChr

# 0
Det er ikke helt klart,  h v o r  du sidder fast !
......... komme videre. Men hvor fra?


Svar #2
10. oktober 2014 af uddannelseervigtigt

Jeg sidder fast i opgaven fordi jeg ikke kan finde ud af den. Jeg kan ikke komme videre til næste opgave pga denne.

Er det mere forståeligt nu?...


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2014 af mathon

faktoriser  ax2 + bx + c med kendskab til rødderne.

At r er rod betyder, at (x - r) er divisor i ax2 + bx + c.


Svar #4
10. oktober 2014 af uddannelseervigtigt

#3 hvordan gør jeg det? kan du muligvis lave den..


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Der gælder, at når -2 og 4 er rødder (nulpunkter) i et andengrads polynomium vil a*(x-4)*(x+2) være lige med dit andengradspolynomium for et a.

Du har, at a*(x-4)*(x+2)=a(x2-2x-8).

Da du så har, at f(1)=4,5, må a(1-2-8)=4,5 medføre, at a=-0,5.

Så dit polynomium vil så være -0,5x2+x+4.


Svar #6
10. oktober 2014 af uddannelseervigtigt

hvad er b og c?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. oktober 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Det burde du kunne læse ud fra -0,5x2+x+4.


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. oktober 2014 af mathon

     f(x) = ax2 + bx + c = -(1/2)x2 + 1x + 4


Svar #9
10. oktober 2014 af uddannelseervigtigt

tuuusinde tak!!


Skriv et svar til: bestem tallene a, b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.