Matematik

Nulpunkter

11. oktober 2014 af Wrimet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er gået i stå ved et spørgsmål der lyder således

Et andengradspolymium f er bestemt ved

f(x)=ax^2+bx+c

Det oplyses at f har nulpunkterne -2 og 4 samt at f(1)=4,5

Bestem tallene a, b og c

Hvordan sætter jeg nulpunkterne ind i andengradspolymium?

Og har jeg forstået rigtigt at x så er lig med 4,5?

Håber der er en venlig sjæl der kan hjælpe :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2014 af peter lind

Hvis rødderne er r1 og r2 kan polynomiet f(x) = a(x-r1)(x-r2)  a bestemmer du af at f(1) = 4,5

x er ikke lig med 4,5. x er en variabel, der kan antage alle reelle værdier.


Svar #2
11. oktober 2014 af Wrimet (Slettet)

Nu har jeg selvstudier og kunne ikke finde det afsnit med rødder så jeg er ikke helt med. Kan du uddybe hvad rødder vil sige? Er det bare nulpunkterne?


Svar #3
11. oktober 2014 af Wrimet (Slettet)

f(x)=4,5(x+2)(x-4)
Er det rigtigt forstået?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2014 af NejTilSvampe

#3 - du er på rette spor.

y = 4,5 når x = 1

Det er det f(1) = 4,5  betyder.

Hvis du faktoriserer udtrykket som peter lind viste dig i #1 får du : f(x) = a(x+2)(x-4)   <- næsten som du selv forslår, bortset fra at du endnu ikke korrekt har afgjort hvad " a " er.

Det er her at din oplysning f(1) = 4,5  kommer ind. Løs ligningen f(1) = 4,5 for a, når du ved at f(x) = a(x+2)(x-4).


Svar #5
11. oktober 2014 af Wrimet (Slettet)

Ok mange tak! :D


Svar #6
11. oktober 2014 af Wrimet (Slettet)

Tror jeg gør et eller andet forkert i udregningen...
f(x)=a(x-r^1)(x-r^2)
f(1)=a(1+2)(1-4)
f(1)=-9a
f(1)=-9

Umiddelbart kan jeg kun finde frem til a, men a skal vel ende med at vær opløftet i anden, men med de paranteser skal jeg jo gange det ind i hinanden eller?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. oktober 2014 af peter lind

Du har f(1) = -9a = 4,5


Svar #8
11. oktober 2014 af Wrimet (Slettet)

Så jeg kan sige at f(1)=-9a-4,5
Så a er -9 og c er 4,5. Hvordan kommer jeg så frem til b? Er b så bare 1 da x er 1?
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. oktober 2014 af peter lind

Læs dog hvad der står i #8

f(1) = -9a = 4,5


Svar #10
11. oktober 2014 af Wrimet (Slettet)

Undskyld men jeg har virkelig knoklet meget med den her opgave for kan virkelig ikke se mig ud af den... :(
Læste godt hvad der stod i #7, men det er vel ikke resultatet for så giver det slet ingen mening for mig :(

Svar #11
11. oktober 2014 af Wrimet (Slettet)

Skal jeg da ikke have det til at stå som en andengradspolynomium før end jeg kan afgøre a, b og c?

Brugbart svar (0)

Svar #12
11. oktober 2014 af peter lind

Nej. Du skal løse den fremkomne ligning i #7 og #9

http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/ligninger.html kan du se de fire ting, du kan gøre når du løser ligninger. Se under overskriften ligninger


Skriv et svar til: Nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.