Matematik

Hvordan finder man y?

16. oktober 2014 af hejmeddig121 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis der stiftes en gæld på 50.000, hvor der er n= 4 årlige terminer med en rentefod på 6 %, hvordan regnes gælden, hvis jeg har formlen: 

G= y(1-(1+r)^-n / r ) 
Jeg sætter tallene ind:  G = y*(1-(1+0,6)^-8 / 0,6)

??? er dette korrekt?

Hvad er mit y? ( det angiver hvor meget man betaler af?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Så er G = 50000 , n = 4 , r = 0,06 og man kan så beregne y .


Svar #2
16. oktober 2014 af hejmeddig121 (Slettet)

Ahh.. tak!  så y er gældens størrelse, hvis jeg regner det ud for eks. 2 år?

Hvordan ville man opløfte en paratente  med en minuspotens, hvis det var uden hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, y er ydelsen hver termin.

Bemærk, at a-n = 1 / an .

(en parentes).


Svar #4
17. oktober 2014 af hejmeddig121 (Slettet)

Så har jeg 
 500.000 = y* (1- (1/1,06^8) / 0,06) 

Er er der en regneregel hvor man kan regne 1,06^8 ud på en nemmere måde? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4. Nej det er der ikke. Hvorfor skal du regne 1,06^8 ?

Svar #6
17. oktober 2014 af hejmeddig121 (Slettet)

Hvis jeg eksempelvis skal regne ud, hvad gælden er efter 2 år?

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Er n = 4 ikke det samlede antal terminer?


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. oktober 2014 af mathon

med kvartalsydelser
fås
                    G_{rest}=G\cdot 1,06^2-y\cdot \frac{1,46738^{8}-1}{0,46738}


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. oktober 2014 af mathon

                    y=\frac{G\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}      hvor n er antal indbetalinger.


Svar #10
18. oktober 2014 af hejmeddig121 (Slettet)

Bliver ret meget i tvivl, for det skulle gernes udregnes uden hjælpemidler.. 
 

Hvad er mit gældsbeløb efter 2 år, hvis det jeg skrev i 0# er forkert??


Skriv et svar til: Hvordan finder man y?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.