Matematik

Virkårlig trekant

18. oktober 2014 af Mat19 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan beregner man vinkel c i en virkårlig trekant? Vinkel A er 34,2 a= 4,8 b=8,5 c=6,4


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. oktober 2014 af PeterValberg

med en cosinus-relation

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man kan også bruge sinusrelationerne.

De opgivne data for trekanten er dog ikke helt konsistente. Hvis siderne er a = 4,8 , b = 8,5 , og c = 6,4 , er vinkel A ikke 34,2º , men 34,02757º .


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2014 af mathon

              A=\cos^{-1}\left ( \frac{b^2+c^2-a^2}{2\cdot b\cdot c} \right )=\cos^{-1}\left ( \frac{8,5^2+6,4^2-4,8^2}{2\cdot 8,5\cdot 6,4} \right )=34,0276^{\circ}

              B=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+c^2-b^2}{2\cdot a\cdot c} \right )=\cos^{-1}\left ( \frac{4,8^2+6,4^2-8,5^2}{2\cdot 4,8\cdot 6,4} \right )=97,7168^{\circ}

              C=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+b^2-c^2}{2\cdot a\cdot b} \right )=\cos^{-1}\left ( \frac{4,8^2+8,5^2-6,4^2}{2\cdot 4,8\cdot 8,5} \right )=48,2556^{\circ}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2014 af mathon


 

             


Skriv et svar til: Virkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.