Matematik
Laplacetransformation og foldning
Hej,
Hvordan benytter jeg laplacetransformation på:
y(t) = -2 · 0∫t (et-τ·y(τ))dτ
Tak på forhånd.
Svar #1
20. oktober 2014 af peter lind
Skalder ikke stå L(y) på venstre side ?
Det kommer jo an på hvad y(t) er. Der findes tabeller over laplace transformationerne
Svar #2
20. oktober 2014 af Haxxeren
#1
Nej, udtrykket er som det er angivet i #0
(eller jo, når man tager laplacetransformation på begge sider, men kan ikke transformere udtrykket på højresiden af lighedstegnet)
Svar #3
20. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)
Ligningen er en integralligning, som funktionen y(t) skal opfylde. Hvis man differentierer ligningen får man
y'(t) = -2 · 0∫t (et-τ·y(τ))dτ -2·et-t·y(t) = y(t) - 2y(t) = -y(t)
så
y(t) = c·e-t .
Svar #4
20. oktober 2014 af Haxxeren
#3
Det forstod jeg ikke noget af.
Jeg kan se ud fra facit, at det (#0) skal give noget i stil med:
Y(s) = -2/(s-1) · Y(s)
Svar #5
20. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)
#4
Ved at differentiere integralligningen, finder man en differentialligning for y(t) der er lige til at løse.
Svar #6
20. oktober 2014 af Haxxeren
#5
Kan jeg ikke undgå at differentiere(?), fordi y(t) består af andre led som jeg allerede har laplacetransformeret. Ellers ender jeg ud i, at jeg skal differentiere unødvendige funktioner vha. produktreglen.
Svar #7
20. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)
#6
Det er da en ganske enkel løsning, der opnås i #3.
Svar #8
20. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)
Hvis man bruger foldningsteoremet, får man for højresiden
£(-2 · 0∫t (et-τ·y(τ))dτ) = -2·£(et) · £(y(t)) = -2·1/(s-1) · Y(s) = -(2/(s-1)) · Y(s)
Svar #9
20. oktober 2014 af Haxxeren
#7
Jeg ved, at (foldningsprincippet):
h(t) = f(t)×g(t) = 0∫t (f(τ)g(t-τ))dτ
Er det så ikke rigtigt, at:
£(h(t)) = £(f(t))·£(g(t))?
Svar #14
20. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)
#13
Never mind. Det, du skrev i #11, kunne læses på to forskellige måder.
Skriv et svar til: Laplacetransformation og foldning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
