Matematik

lineær model

21. oktober 2014 af makki1994 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Folkens,

er i gang med en matematik opgave på B-niveau (gym) har brug for hjælp da det ikke lige er mit klogeste fag.

opgaven lyder således;

-i en årrække (1958-1998) voksede antallet af passagerer i Kastrup lufthavn i gennemsnit med 0,38 mio. om året. i 1958 var der 1,4 mio. passagerer.

spørgsmål;

1.) opstil en lineær model for antallet af passagere som funktion af antal år efter 1958? 

2.) hvor mange passagerer var der i 1998ifølge modellen? kan ikke finde en udregning for det...


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

1) Opstil den lineære forskrift f(x) = ax + b for passagertallet, hvor x er antal år efter 1958.

2) Beregn så f(1998-1958) ved at benytte den fundne model.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. oktober 2014 af mathon

   1 år efter 1958
                               0,38•1 + 1,4
   2 år efter 1958
                               0,38•2 + 1,4
   3 år efter 1958
                               0,38•3 + 1,4

.......
   x år efter 1958
                               0,38•x + 1,4

                                 y=0,38x+1,4\; \; \; \; \; \; x\in \mathbb{N}_o \; \; \; \; 0\leq x\leq 40       (i mio. passagerer)


Svar #3
21. oktober 2014 af makki1994 (Slettet)

Andersen11, hvis jeg har forstået det rigtigt skal jeg så skrive det på denne måde?

1.) f (x) = ax+b    altså 1,4mio+1958?

2.)  forstod ikke helt hvordan jeg idet hele taget kunne beregne f, da der ikke ligefrem kommer en model frem? kan du komme med et eks.? :-)


Svar #4
21. oktober 2014 af makki1994 (Slettet)

Tak Mathon :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

1) Modellen er jo

        f(x) = 0,38·x + 1,4 , hvor x = (årstal) - 1958 .

2) Beregn så f(1998-1958)


Svar #6
21. oktober 2014 af makki1994 (Slettet)

Når okay nu giver det mere mening for mig, mange tak :-)


Skriv et svar til: lineær model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.