Fysik

radiokativtet, halveringstiden

27. oktober 2014 af 1256m (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der nogen der virkelig kan uddybe emnet radiokativtet, halveringstiden og formlen N(t) = N0 * e-k *t.

skal fremlægge om det på onsdag, og min lærer er virkelig skarp, og hvor meget jeg end uddyber mig i emnet er det desværre aldrig godt nok.

så jeg vil være virkelig taknemmlig, hvis nogen kunne hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2014 af mathon

På grund af kernehenfald ændres de oprindelige antal N0
til
                N(t)=N_0\cdot e^{-k\cdot t}
 


Svar #2
27. oktober 2014 af 1256m (Slettet)

kan du være mere præcis og mere detaljeret


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2014 af mathon

det vil sige en aftagende eksponentiel funktion.

Halveringstiden beregnes
efter
                     N(t+T_\frac{1}{2})=\frac{1}{2}N(t)

                      N_0\cdot e^{-k\cdot \left ( t+T_\frac{1}{2} \right )}=N_0\cdot e^{-k\cdot t-k\cdot T_\frac{1}{2}}=\frac{1}{2}\cdot N(t )

                      N_0\cdot e^{-kt}\cdot e^{-k\cdot T_\frac{1}{2}}=\frac{1}{2}\cdot N(t)

                      N(t)\cdot e^{-k\cdot T_\frac{1}{2}}=\frac{1}{2}\cdot N(t)

                      e^{-k\cdot T_\frac{1}{2}}=\frac{1}{2}

                      -k\cdot T_\frac{1}{2}=\ln\left ( \frac{1}{2} \right )=-\ln(2)

                       k\cdot T_\frac{1}{2}=\ln(2)

                       T_\frac{1}{2}=\frac{\ln(2)}{k}

                    


Svar #4
27. oktober 2014 af 1256m (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: radiokativtet, halveringstiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.