Fysik

Den Resulterende Kraft

28. oktober 2014 af overkontroversiel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Goddag 

Kan to kræfter trækkes fra hinanden? Jeg vil kun mene at kræfter kan lægges til hinanden. 

For eksempel: Luftpudebænk på vandret flade

For klodsen er den resulterende kraft lig snorkraften Fs

       Fres klods = a·mklods = Fs

For trækloddet er den resulterende kraft lige med summen (?) eller differensn (?) mellem snorkraften Fs og tyngdekraften Ft. Hvor de to snorkræfter er lige store (?) eller lige store men modsatrettede (?) 

    Fres lod = a·mlod =  Ft - Fs  (?)  =  Ft + (- Fs

Hvad er korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2014 af mathon

 To kræfter kan trækkes fra hinanden.

Der mangler en tegning af din præcise opstilling.


Svar #2
28. oktober 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Udmærket. Tusind tak Mathon. 

Det eneste jeg skulle have af vide, om kræfter kan trækkes fra hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2014 af mathon

Udmærket


Svar #4
28. oktober 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Javel. - også tak for irettesættelse. 


Skriv et svar til: Den Resulterende Kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.