Matematik

Lineær og eksponentiel

31. oktober 2014 af michelle901 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hvordan finder jeg ud af hvad a, b og c er i en lineær sammenhæng (y=ax+b) og en eksponentiel sammenhæng (y=c*1,20^2) på en graf? Kan man aflæse det eller er det vha formler?:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der indgår sikkert et x i den eksponentielle sammenhæng? Hvis grafen er en ret linie, kan man aflæse to punkter på grafen og bestemme a og b. Hvis det er en eksponentiel sammenhæng, kan man aflæse y for en værdi af x og bestemme c. Hvis grafen er bestemt ud fra nogle datapunkter, skal man lave regression med den relevante model.


Svar #2
31. oktober 2014 af michelle901 (Slettet)

ja kom til at skrive forkert ved den eksponentielle. Den hedder y=C*1,20^x
Tusinde tak for hjælpen

Skriv et svar til: Lineær og eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.