Matematik

F(x) = b*a^x

02. november 2014 af robii22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude sider fast ved en hjemme opgave med Eksponentielle funktioner jeg ved dette:

f(-5) = 3 og f(2) = 11

opgaver er at jeg skal finde a og b

i mine noter står der for at finde a så skal jeg gører dette 

x2 -x1\sqrt{y2 - y1} eller   (y2 / y1) ^1 / x2 - x1

jeg for dem til til forskellige tal når jeg bruger de to formler som skulle give det samme ifølge min noter plus jeg tror at jeg for det forkerte resultat

nogen der ved hvordan det skal gøres ? :)


Svar #1
02. november 2014 af robii22 (Slettet)

her et billede af opgaven 

tak på forhånd :)

Vedhæftet fil:IMAG0058.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Formlen for a skal være

a=\sqrt[x_{2}-x_{1}]{\frac{y_{2}}{y_{1}}}


Svar #3
02. november 2014 af robii22 (Slettet)

okay er det her rigtigt skrevet ind så ? :)

har tilføjet et billede.

Vedhæftet fil:IMAG0059.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Ja, det ser rigtigt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er ikke korrekt. Du beregner 

        (2 - (-5)) · √(11/3) = 7 · √(11/3) = 13,40398

men det korrekte udtryk er

        (2 - (-5))√(11/3) = (11/3)1/(2-(-5)) = 7√(11/3) = (11/3)1/7 = 1,203955 .


Svar #6
02. november 2014 af robii22 (Slettet)

Tak skal du have en fra min klasse havde nemlig det samme resultat og jeg kunne ikke få det til at passe sammen :)


Svar #7
02. november 2014 af robii22 (Slettet)

ahh har fundet problemet det er fordi jeg ikke ved hvordan man skriver 7√(11/3) ind uden at den ganger med 7 istedet.. har fået en lommeregner af skolen som heder en TI-89 og jeg kan ikke finde den som heder x\sqrt[]_ _{}


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Benyt, at 7√(11/3) er det samme som (11/3)1/7 dvs (11/3)^(1/7) .


Skriv et svar til: F(x) = b*a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.