Matematik

Vektorer :/

03. november 2014 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

HJÆLP, hvad gør man i denne opgave?

Der er givet en cirkel c, som går gennem punktet Q(7,2) og har centrum i punktet C(3,-1).

Bestem arealet af det område, der afgrænses af c og y-aksen i første og fjerde kvadrant. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2014 af mathon

A=\int_{0}^{3+2\sqrt{6}}\left ( -1+\sqrt{25-(x-3)^2} \right )dx\;\; +\; \; \int_{0}^{3+2\sqrt{6}}\left ( 1+\sqrt{25-(x-3)^2} \right )dx=

                              A=2\cdot \int_{0}^{3+2\sqrt{6}}\left ( \sqrt{25-(x-3)^2} \right )dx


Svar #2
03. november 2014 af hejtykke2 (Slettet)

Kan man ikke regne det ud på en anden måde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2014 af mathon

                            A=2\cdot \int_{0}^{3+2\sqrt{6}}\left ( \sqrt{25-(x-3)^2} \right )dx=

                      25\cdot \left [\sin^{-1}\left ( \frac{x-3}{5} \right )+\frac{x-3}{5} \cdot \sqrt{1-\left (\frac{x-3}{5} \right )^2} \right ]_{0}^{3+2\sqrt{6}}


Skriv et svar til: Vektorer :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.