Fysik

Lidt om homogent elektrisk felt

03. november 2014 af soldier123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle,

Har siddet og fumlet med de vedhæftede opgaver, men det giver desværre bare ikke mening for mig, håber nogen vil forklare. Har dog besvaret a, hvor jeg har sagt at partiklen er påvirket af den elektriske kraft.

på forhånd tak :)

Vedhæftet fil: 4.1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2014 af peter lind

Den er også påvirket af tyngdekraften.

I det næste skal du bruge at kraften på en ladning Q er Q*E hvor E er den elektriske feltstyrke

Det elektriske felt mellem to parallelle plader er V/d hvor V er spændningsforskellen og d er afstanden mellem pladerne


Svar #2
03. november 2014 af soldier123 (Slettet)

Jeg ved ikke om jeg spørger dumt, men i b hvordan beregner jeg E udfra de informatiner jeg har jeg ved jo hverken hvad U er eller hvad d er?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2014 af peter lind

Hvis partiklen skal holde sig svævende, må den totale kraft på partiklen være 0. Det betyder at den elektriske kraft skal være lig så stor men modsat rettet tyngdekraften


Svar #4
03. november 2014 af soldier123 (Slettet)

Er det så lidt ligesom når normalkraften påvirker tyngdekraften med den samme modsatrettede kraft på en lodret flade? betyder det så at den elektriskefeltstyrke er 9,82, eller er jeg stadig total forkert på den 


Svar #5
03. november 2014 af soldier123 (Slettet)

Og hvornår bruger jeg overhovedet partiklens ladning og masse ?


Svar #6
03. november 2014 af soldier123 (Slettet)

Eller vent, kan man ikke også sige E=F/q dvs E=9,82N/-12


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2014 af peter lind

Nej E = f/q = m*g/q


Svar #8
03. november 2014 af soldier123 (Slettet)

Kan da passe at E=-1,53*10^5 N/C (skal jeg have minusset med?


Svar #9
03. november 2014 af soldier123 (Slettet)

Hvad skal jeg sige til d, spændingsforskellen bliver mindre og mindre, men hvad sker der ved partiklen?


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. november 2014 af peter lind

#8 Jeg har ikke regnet efter. Minustegnet skal ikke med

#9 Den forstår jeg ikke


Svar #11
03. november 2014 af soldier123 (Slettet)

Ok, men tak skal du have, det har været en stor hjælp :)


Skriv et svar til: Lidt om homogent elektrisk felt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.