Matematik

Differentialligninger, er det løst korrekt

03. november 2014 af Sorteæble (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har løst 2 opgaver, som jeg er i tvivl om. Opgaven lyder således

Vedhæftet fil: opgave 1 og 2.PNG

Svar #1
03. november 2014 af Sorteæble (Slettet)

Mit bud på opgave 1

Vedhæftet fil:IMAG1004.jpg

Svar #2
03. november 2014 af Sorteæble (Slettet)

mit bud på opgave 2

Vedhæftet fil:IMAG1005.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det vedlagte i #1 har ikke noget med opgaverne i #0 at gøre.

Det vedlagte i #1 drejer sig om at løse diffferentialligningen

        y'(t) = y(t)2 + t , y(3) = 2 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal løse differentialligningen

        y' = (3t2 + 37)/y(t)

Løs den ved separation af de variable, dvs

        ∫ y dy = ∫ (3t2 + 37) dt

Dit løsningsforslag er ikke korrekt.


Svar #5
03. november 2014 af Sorteæble (Slettet)

Har åbenbart uploaded en forældet version af opgavebeskrivelsen, den er selvfølgelig således.

Kan godt se opgave 2 er forkert, men hvad med opgave 1?

Vedhæftet fil:opgave 1,2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Der skal man så ikke løse differentialligningen, men benytte differentialligningen til at opstille Taylorpolynomiet af 2. orden.

Der har du ikke beregnet den 2. afledede korrekt.

Man har jo    y' = y2 + t  , og dermed y '' = 2yy' + 1


Skriv et svar til: Differentialligninger, er det løst korrekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.