Matematik

Hjælp til en lille opgave :)

04. november 2014 af yasminadem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, sidder fast med en opgave, som lyder;

En båd skal tilbagelægge en distance på 21 km. Lav en tabel over sammenhængen mellem bådens fart og den tid det tager at tilbagelægge afstanden. Tegn en graf over sammenhængen. Hvilken type udvikling følger sammenhængen?

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gribe opgaven an...


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at   

        s = v · t

hvor s er distancen, v er farten, og t er tiden for at tilbagelægge distancen s.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. november 2014 af peter lind

Lav en tabel hvor den ene række(eller søjle) er farten. for eks. 5km/timen 10 km/timen. 15 km/timen, 20 km/timen, ...o.s.v Beregn den tilsvarende tid, det tager at tilbagelægge de 21 km for hver af disse hastigheder og anbring dem nedenunder 


Svar #3
04. november 2014 af yasminadem (Slettet)

Okay, TAK til begge ;D


Svar #4
04. november 2014 af yasminadem (Slettet)

Jeg har nu brug for yderligere hjælp, denne gang er det til at tegne grafen.

Dette er hvad jeg har;

Fart; 3 - 6 - 9 - 12 - 15

Tid; 7 - 3,5 - 2,33 - 1,75 - 1,4

Jeg har dereter forsøgt at lave en tilhørende graf, men ved simpelt hen ikke hvordan... :P


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Indtegn punkterne i et koordinatsystem med fart ud ad x-aksen, og tid ud ad y-aksen.


Svar #6
04. november 2014 af yasminadem (Slettet)

Tja, men arbejder på Nspire, så vi skal havde forskriften for at kunne sætte den ind i en rigtigt koordinatsystem.

Ellers må jeg vel bare bruge noget, der ligner et koordinatsystem...


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du har jo forskriften:

        v · t = 21

        t = 21 / v


Svar #8
04. november 2014 af yasminadem (Slettet)

Ja, okay...

Men det er ikke helt så enkelt på Nspire


Brugbart svar (1)

Svar #9
05. november 2014 af PeterValberg

#8 Som Andersen11 skriver i #7, så er sammenhængen mellem
den forbrugte tid og hastigheden:

t=\frac{21}{v}

hvis du kalder hastigheden (v) for x og tiden (t) for f(x), så får du:

f(x)=\frac{21}{x}

hvilket skulle kunne indtastes på TI-nspire
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til en lille opgave :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.