Matematik

Lineær funktion

04. november 2014 af ninjamus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, jeg har fået stillet en opgave, som jeg ikke ved hvordan den skal løses. Opgaven hedder:

For kuld af nyfødte grise viser tabellen nedenfor sammenhørende værdier af den gennemsnitlige fødselsvægt pr. gris i kuldet (målt i gram) og den gennemsnitlige vægt y af moderkagen pr. gris i kuldet (målt i gram).

X          688            795             878          999

Y          50              100             150          200

I en model er sammenhængen mellem x og y givet ved: ax+b

a) Bestem a og b 

b) Bestem den gennemsnitlige vægt af moderkagen pr. gris i kuldet, når den gennemsnitlige fødselsvægt pr. gris i kuldet er 950g

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Lav regression med en lineær model på tabellensdata.

Benyt så modellen til at beregne y, når x = 950 .


Svar #2
04. november 2014 af ninjamus (Slettet)

Hej Andersen 11, hvad mener du med at jeg kan benytte modellen til at beregne y, når x=950

Skal jeg lægge alle y-værdierne sammen og dividere med 950 eller? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Man bestemmer a og b ved at lave lineær regression på tabellens data.

Derefter kan man i b) beregne y ved at indsætte x = 950 i den fundne model

        y = a·950 + b .


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. november 2014 af mathon

Det gentages:
                           Lav regression med en lineær model på tabellensdata.


Svar #5
04. november 2014 af ninjamus (Slettet)

Ok, nu forstår jeg. Tak 


Svar #6
04. november 2014 af ninjamus (Slettet)

Det eneste problem er, at man ved lineær regression får oplyst, at b=-286. Dette giver jo ikke så meget mening?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det giver ikke mening i den forstand, at det angiver moderkagens vægt for en gris med fødselsvægten 0 g. Men det giver god mening for den lineære relation.


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.