Matematik

D

04. november 2014 af NH123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen! 

Er der nogen som kan hjælpe med denne opgave?? : Bestem koordinaterne til det punkt på grafen for f(x) = 3 x2  - 1,hvor tangenthældningen er 3.???


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen

        f '(x0) = 3 .

Punktets koordinatsæt er da (x0 , f(x0)) .


Svar #2
04. november 2014 af NH123 (Slettet)

Altså har fået ligningen til at give 18. Forstår så ikke rigtig hvad jeg skal


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke den korrekte løsning til ligningen f '(x0) =3 .

Differentier først funktionen f(x) og løs så ligningen f '(x0) = 3 . Beregn til sidst koordinatsættet (x0 , f(x0)) .

Prøv at vise dine mellemregninger.


Svar #4
05. november 2014 af NH123 (Slettet)

Altså jeg bruger maple. 


Svar #5
05. november 2014 af NH123 (Slettet)

Det er så langt jeg kan komme


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du skal jo ikke beregne f '(3) , men løse ligningen f '(x0) = 3 .


Svar #7
05. november 2014 af NH123 (Slettet)

Forstår ikke hvad du mener med at løse den?? 


Svar #8
05. november 2014 af NH123 (Slettet)

altså når jeg udregner f'(3) giver det 4 


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du skal ikke beregne f '(3). Du skal finde den x-koordinat, hvor f '(x) er lig med 3 . Man skal løse ligningen

       f '(x) = 3 .

Man har: f(x) = 3x2 -1 , hvoraf f '(x) = 6x. Man skal altså løse ligningen

        6x0 = 3 ,

for at finde den x-koordinat x0 , hvor grafen har en tangent med hældningskoefficienten 3.


Svar #10
05. november 2014 af NH123 (Slettet)

Altså jeg får f '(x) = 3, til at give 1/2, men når jeg så benytter solve til at løse 6x0 = 3 , giver den også solve


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du behøvel vel ikke regnemaskine for at løse en simpel ligning

        6x0 = 3

        x0 = 1/2


Svar #12
05. november 2014 af NH123 (Slettet)

Ja det giver 1/2, men altså så har jeg fundet det på x aksen, hvordan finder man så det andet sæt?


Svar #13
05. november 2014 af NH123 (Slettet)

eller undskyld y koordinaten 


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Læs forklaringerne i #1 og #3.


Svar #15
05. november 2014 af NH123 (Slettet)

Okay det kan godt være at jeg virker helt dum, men har bare lige svært ved dette emne. Hvordan skal jeg regne  (x0 , f(x0)) ?? altså jeg fundet min x0 som var 1/2


Brugbart svar (0)

Svar #16
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Ja, beregn så y-koordinaten f(x0) i koordinatsættet.


Skriv et svar til: D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.