Fysik

Varmelære - Varmekapacitet

05. november 2014 af Joe11111 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej folkens! jeg er på meget bar bund. I fysik har jeg fået følgende opgave: - men jeg har prøvet alverdens beregneinger og formler men der er ikke rigtig noget af det der giver mening:( 

Tove har et metalsmykke, som vejer 75 g.

Hun opvarmer smykket til 96 ºC og dropper det ned i 250 g vand med temperaturen 17.0 ºC. Herved stiger vandets temperatur 2.4 ºC.

Hvad er varmefylden/varmekapaciteten for smykket?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Metallet afgiver varmemængden

mmetal*cmetal*(Tmetal start - Tfælles)

Vandet optager varmemængden

mvand*cvand*(Tfælles - Tvand start)

Sæt disse to udtryk lig hinanden og isolér cmetal.

Tfælles er 17,0 oC + 2,4 oC = 19,4 oC


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2014 af mathon

…hvoraf                        

                                           c_{metal}=\frac{m_{vand}}{m_{metal}}\cdot c_{vand}\cdot \frac{\Delta T_{vand}}{-\Delta T_{metal}}

                                           c_{metal}=\frac{250}{75}\cdot c_{vand}\cdot \frac{2,4}{-(19,4-96)}

                                           c_{metal}=\frac{10}{3}\cdot \frac{12}{383}\cdot c_{vand}

                                           c_{metal}=\frac{40}{383}\cdot c_{vand}


Svar #3
05. november 2014 af Joe11111 (Slettet)

Tusind tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2016 af mussi9 (Slettet)

Hvad med denne :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2016 af mathon

Skærmbillede 2016-01-31 kl. 23.38.44.png


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. februar 2016 af mathon

Vands fordampningsvarme:
                                              L_{for}=2260\; \tfrac{kJ}{kg}

Fordampet vandmængde:

                                              m_{vand}=\frac{451\; kJ}{2260\; \tfrac{kJ}{kg}}=0{,}199558\; kg=199{,}56\; g


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. februar 2016 af mathon

Mikrobølgeovnens effekt:
                                              P=\frac{E}{t}=\frac{451000\; J}{690\; s}=653{,}623\; W


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. februar 2016 af mathon

Isens masse:
                                              m_{is}=m_{vand}


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. februar 2016 af mathon

Tid for smeltning.

      Is' smeltevarme L_{smelt}=334\; \tfrac{kJ}{kg}

                                             P\cdot t=m\cdot L_{smelt}

                            
                              


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. februar 2016 af mussi9 (Slettet)

Hvad med denne ? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. februar 2016 af mussi9 (Slettet)

følgende opgaver medfølger 


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. februar 2016 af mathon

  


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. februar 2016 af mathon

Det kan kun være

                              Forkert graf

       b)
                              Forkert facit

       c)
                 Is's smeltevarme
                                                   se #9.


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. februar 2016 af mussi9 (Slettet)

forstår det ikke :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. februar 2016 af mathon

Is og vand har forskellig varmekapacitet
hvor opvarmnings kurvenfor is og vand har forskellig hældning.
Smeltningen foregår ved isens smeltepunkt og uden temperaturændring.

Hvilken energi kræver det at smelte 199{,}56\; g \; is?


Skriv et svar til: Varmelære - Varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.