Matematik

Bestem funktions maksimum

07. november 2014 af PortalKongen (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er givet ved f(x)=12*ln(x)-1,5x^2; x>0 Bestem funktionens maksimum


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2014 af mathon

Ekstremum kræver
                                    f{\, }'(x)=0
 


Svar #2
07. november 2014 af PortalKongen (Slettet)

Hvad menes der med dette :)?

Tak for hurtigt svar


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2014 af mathon

maksimum eller minimum
kræver
                                   f{\, }'(x)=0


Svar #4
07. november 2014 af PortalKongen (Slettet)

Så vi kan ikke finde et maksimum her eller? Er ikke helt med :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2014 af mathon


     Løs
                 f{\, }'(x)=0


Svar #6
07. november 2014 af PortalKongen (Slettet)

Hvordan er det nu helt præcist jeg gør dette :)? Mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2014 af mathon

               f{\, }'(x)=\frac{12}{x}-3x=0


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. november 2014 af mathon

               x=\left\{\begin{matrix} -2\\2 \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Bestem funktions maksimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.