Matematik

Kantlængden i sekskanten

07. november 2014 af qqrt4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey,

Jeg har fået stillet en metematik opgave, men kan ikke knække den første del i den. 

Under har jeg lagt et link til opgaven. Det er den første opgave (36.20) som jeg ikke ved hvordan man griber an.. Er der nogle der kan hjælpe mig lidt? :-)

- file:///C:/Users/oscar/Downloads/Hjemmeopgave%20-%20h%C3%A5ndv%C3%A6gt%20(3).pdf


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2014 af Soeffi

Det link virker kun på din computer.


Svar #2
07. november 2014 af qqrt4 (Slettet)

Den burde være her så :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2014 af SuneChr

SP 0711142305.PNG

Vedhæftet fil:SP 0711142305.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2014 af Soeffi

M = masse af håndvægt
V = volumen af håndvægt
Vc = volumen af cylinder eller stang
Ve = volumen af endestykke
l = længde af stang
t = tykkelse af endestykke
d = diameter af stang (d/2 = radius)
A = areal af endestykke = a2(3√3)/2
a = kantlængde af endestykke, som skal findes

(Gemt som LaTex kode pga. serverfejl; kopier evt. koden og opret nyt indlæg, når serveren kommer op.)

M = \rho ·V = \rho ·(V_{c} + 2\cdot V_{e}) = \rho \cdot (l \cdot (\frac{d}{2})^{2}\cdot \pi +2\cdot t\cdot \frac{3\sqrt{3}}{2}a^{2})\Rightarrow

a=\sqrt{(\frac{M}{\rho}-l\cdot (\frac{d}{2})^{2}\cdot \pi)\cdot \frac{1}{t\cdot 3\sqrt{3}}}

Enheden for længde vælges til cm. Dette betyder at ρ bliver

\rho = 7,9\cdot 10^{3}kg/m^{3}=7,9\cdot 10^{3}kg/(10^{2}cm)^{3}=7,9\cdot 10^{-3}kg/cm^{3}

Indsættelse af variable giver

a=\sqrt{(\frac{2kg}{7,9kg}\cdot 10^{3}cm^{3}-10cm\cdot (\frac{2,8cm}{2})^{2}\cdot \pi)\cdot \frac{1}{3cm\cdot 3\sqrt{3}}}=3,5cm

Dvs kantlængden er 3,5 cm.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2014 af SuneChr

Indlægget i # 3 var nu tænkt som en igangsætter for trådstarter. Det er jo ingen hjælp, hverken her eller generelt, at færdigløse opgaverne, og da, især ikke, når spørgeren ikke har responderet forinden.


Svar #6
08. november 2014 af qqrt4 (Slettet)

Tak begge to! SuneChr, bare det du omformulerede det lidt og satte mig på rette vej, var nok til at opgaven blev løst :) Takker endnu engang ??

Skriv et svar til: Kantlængden i sekskanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.