Fysik

3.4 formodstand

07. november 2014 af multo26 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Et voltmeter med indre modstand 15Ω er serieforbundet med en formodstand på 4985 Ω. Instrument med formodstand er tilsluttet en spænding på 110V.

Beregn

a) instrumentets effektforbrug

b) formodstandens effektforbrug

Og hvordan gør man så lige det?

Venligste hilsener.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2014 af hesch (Slettet)

Beregn strømmen I gennem voltmetret.

P = R * I2


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2014 af mathon

    Spændingsfald over
                                           15 Ω    : \frac{110\; V}{5000}\cdot 15=0,33\; V

                                           4985 Ω:  \frac{110\; V}{5000}\cdot 4985=109,67\; V

                   a)
                                instrumentets effektforbrug    P=\frac{U^2}{R}=\frac{(110\; V)^2}{5000\; \Omega }=2,42\; W
                                           

                   b)
                                formodstandens effektforbrug    P=\frac{U^2}{R}=\frac{(109,67\; V)^2}{4985\; \Omega }=2,41\; W


Svar #3
08. november 2014 af multo26 (Slettet)

5000Ω er en modstand? Hvordan finder man den?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2014 af mathon

5000 Ω er erstatningsresistansen for de to serieforbundne modstand 15 Ω og 4985 Ω.


Skriv et svar til: 3.4 formodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.