Fysik

Mol

09. november 2014 af aquiA (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan ville I lave denne opgave, jeg har vedhæftet et billede.

Vedhæftet fil: fysik.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2014 af Heptan

Stofmængden af vandmolekyler i vanddråben kan bestemmes med formlen

n = m/M = 0,100g/(18,015 g/mol) = 5,55 * 10^-3 mol

Herefter kan antallet af vandmolekyler bestemmes, idet 1 mol = 6,022 * 10^23:

5,55 * 10^-3 mol = 3,343 * 10^21


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2014 af Heptan

b.

Der tælles 10 800 000 molekyler i sekundet. Vi ved hvor manger molekyler der er, så vi kan beregne hvor mange sekunder det vil tage:

\frac{3,343\cdot 10^{21} molekyler}{10\ 800\ 000\ \frac{molekyler}{s}} = 3,1\cdot 10^{14} \ s

som kan omregnes til antal år:

3,1\cdot 10^{14} \ s \cdot \frac{min}{60s}\cdot \frac{t}{60min}\cdot \frac{d}{24t}\cdot \frac{\aa r}{365,25d} = 9,8\cdot 10^{6} \ \aa r

Det vil altså tage ca. 10 millioner år


Skriv et svar til: Mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.