Matematik

Jeg har brug for en hånd

09. november 2014 af Siv123 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Jeg gik lige i stå, da jeg mødte denne opgave:

Reducer: 7(2a + 4b) - 2(5a - 2b)

Beregn derefter værdien af udtrykket, når a = 6 og b = 4

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2014 af Anonym1999

Hej Siv
Jeg kan godt forstå du gik lidt i stå der:)

Opg 1
Det man gør er, at man ganger det tal, der står foran ind i parentesen så, hvis man tager den første parentes:

7*2a+7*4b= 14a+28b efter det går du det samme med den anden, men nu som det er minus bytter du - om med + i parentesen (- gange - =+)

-2*5a-2b*-2=-10a+4b


14a+28b-10a+4b. Derefter kommer du a'erne sammen med a'erne og b'ene sammen med b'erne.

14a-10a= 4a
28b+4b=32b

Så bliver svaret 4a+32b, fordi man ikke kan komme et bogstav sammen med at andet bogstav, i sådan nogle opgaver:)

Opg 2
A=6
B=4

Her behøver du ikke at gange ind i parentesen så det bliver
7(2a+4b)=(2*6+4*4)*7=12+16=28*7=196

-2(5a-2b)=5*6-2*4=30-8=22 og sp skal du til sidst gange med minus 2 så: 22*-2=-44

196-44=152

Det ser lidt kompliceret ud, men når man først har fået det lært, er det ret nemt:)

Spørg evt din lærer om hun lige vil kigge på opgaven og forklare dig det grundigt igennem.

Svar #2
09. november 2014 af Siv123 (Slettet)

tusinde tak, ja det må jeg hellere gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2014 af mette48 (Slettet)

-2*5a-2b*(-2)=-10a+4b   husk parentes om negative tal når der skal ganges

Beregn derefter værdien af udtrykket, når a = 6 og b = 4

a = 6 og b = 4 ønskes indsæt i resultatet i den 1. del af opgaven

4a+32b =4*6+32*4 =24+128=152


Skriv et svar til: Jeg har brug for en hånd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.