Matematik

Bestemmelse af højder

10. november 2014 af karl1236 (Slettet) - Niveau: C-niveau

JEg har et spørgsmål, som jeg mangler hjælp til: se linket for figuren

Du sigter med øjet (eller lader solens skygge gøre det for dig) og har følgende situation:

– Pinden p er 1,8 meter høj.

– Stykket SA er 3,2 meter langt.

– Afstanden fra pinden til foden af klippen, dvs. AB, er 162 meter.

Find højden h.

Vedhæftet fil: opgave 1.PNG

Svar #1
10. november 2014 af karl1236 (Slettet)

Hvordan finder jeg højden h? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2014 af mathon

Ensvinklede trekanter har proportionale sidelængder:

                                                         \frac{h}{p}=\frac{\left | SB \right |}{\left | SA \right |}

                                                         h=\frac{\left | SA \right |+\left | AB \right |}{\left | SA \right |}\cdot p

                                                         h=\left (1+\frac{\left | AB \right |}{\left | SA \right |} \right )\cdot p

                     


Svar #3
10. november 2014 af karl1236 (Slettet)

Okay - tak :-D


Skriv et svar til: Bestemmelse af højder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.