Matematik

Den afledte

10. november 2014 af Mettejensen3 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Find den afledte dz/dx af følgende funktion:

axz^b + ln(axz) = (az + bx)^b + c, hvor a, b og c er konstanter

Jeg har prøvet flere gange og kan ikke komme frem til det rigtige svar.
Kan noget hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2014 af mathon

            

            \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! a\cdot z^b+ax\cdot b\cdot z^{b-1}\cdot \frac{\mathrm{d} z}{\mathrm{d} x}+\frac{1}{axz}\cdot \left ( a\cdot z+ax\cdot \frac{\mathrm{d} z}{\mathrm{d} x} \right )=b\cdot \left ( az+bx \right )^{b-1}\cdot \left ( a\cdot \frac{\mathrm{d} z+b}{\mathrm{d} x} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Højresiden bliver

        = b·(az+bx)b-1 · (a(dz/dx) + b)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2014 af mathon

Højresiden bliver:
                                \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! a\cdot z^b+ax\cdot b\cdot z^{b-1}\cdot \frac{\mathrm{d} z}{\mathrm{d} x}+\frac{1}{axz}\cdot \left ( a\cdot z+ax\cdot \frac{\mathrm{d} z}{\mathrm{d} x} \right )=b\cdot \left ( az+bx \right )^{b-1}\cdot \left ( a\cdot \frac{\mathrm{d} z}{\mathrm{d} x} \right )+b


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2014 af mathon

Højresiden bliver:
                                \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! a\cdot z^b+ax\cdot b\cdot z^{b-1}\cdot \frac{\mathrm{d} z}{\mathrm{d} x}+\frac{1}{axz}\cdot \left ( a\cdot z+ax\cdot \frac{\mathrm{d} z}{\mathrm{d} x} \right )=b\cdot \left ( az+bx \right )^{b-1}\cdot \left ( a\cdot \frac{\mathrm{d} z}{\mathrm{d} x}+b \right )


Skriv et svar til: Den afledte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.