Matematik

matematik opgave, hjælp?

10. november 2014 af okayholy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er stoppet op på et opgave der lyder sådan her:

Opgave 4

Til en fodboldkamp blev der solgt 350 billetter. Prisen for en voksenbillet var 50 kr., og en børnebillet kostede 30 kr.

Hvor mange børnebilletter blev der solgt, når den samlede billetindtægt var 15500 kr. ? 

Hvordan løser jeg dette? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2014 af mette48 (Slettet)

der sælges    x voksen biletter der ialt koster x*50

                   350-x børnebiletter der ialt koster (350-x)*30

samlet pris x*50 + (350-x)*30=15500

løs ligningen


Svar #2
10. november 2014 af okayholy (Slettet)

x=250?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2014 af LeonhardEuler

Opstil to ligninger med to ubekendte

x angiver antal solgte voksenbilletter og y antal solgte børnebilletter

             50x + 30y = 15500

              x + y = 350

Løs ligningssytemmet


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2014 af mette48 (Slettet)

regn selv efter du ved jo hvad biletterne koster.


Svar #5
10. november 2014 af okayholy (Slettet)

Okay, så x= 250 og y=100


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2014 af LeonhardEuler

Ja. Bemærk at du kun behøver at angive tallet 100, da det er antallet af solgte børnebilletter.


Skriv et svar til: matematik opgave, hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.